Mijn naam is Danique Bouw en ik woon samen met mijn partners en onze kat in Rotterdam. Ik werk parttime als ergotherapeut in de ouderenzorg en daarnaast ben ik vaak te vinden bij mijn paard.

Fotografie heeft altijd al mijn interesse gehad. Onze huisdieren waren mijn vaste modellen en later waren dit voornamelijk familie en vrienden. Toen ik werd gevraagd om een uitvaart te fotograferen, vond ik dat heel spannend en bijzonder om te mogen doen. De foto’s verwerkte ik een album, welke de bestaande achteraf vaak heeft bekeken. Het hielp hem door zijn rouwproces heen. Vanaf dat moment wist ik dat ik meer met fotografie wilde doen. 

In 2021 heb ik me dan ook aangemeld bij de Fotovakschool in Rotterdam, waar ik twee jaar later de Vakopleiding Fotografie met succes heb afgerond.

Fotografie is voor mij één van de meest waardevolle dingen in het leven. Een herinnering leeft in ons hoofd, maar wordt nog eens zo levendig bij het zien van een foto. De geur van de plek waar je was, de geluiden die je hoorde, de emotie die je voelde.

De herinnering lijkt ineens meer tastbaar te zijn en voor heel even waan je je terug in dat moment.